Když není čas ani nálada na pečení, i tak máte pořád hromadu možností, jak si připravit něco ke kávě a mlsání. Já o víkendu vyzkoušela tenhle nepečený, super rychlý a jednoduchý cheesecake s jahodami do sklenice. Za chvíli bylo hotovo a stálo to za to. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat na 4 menší skleničky:
- tři balení Bebe dobré ráno (oříškové s medem)
- 40 gramů rozpuštěného másla
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 1 kelímek ricotty
- 1 lžička citronové šťávy
- 250 gramů zmražených jahod (buďto v celku nebo zpracovaných)
- med na oslazení
Jak na to:
- Nejdřív vložte zmražené jahody do hrnce s troškou vody a nechte vařit, dokud se ovoce nerozpustí. Oslaďte dle vlastních preferencí jednou až dvěma lžícemi medu a míchejte, dokud vám nevznikne jahodová omáčka. Nechte ji vychladnout.
- Pak si připravíme sušenkový korpus. Všechny bébéčka rozdrťte na drobky (buďto v míse vlastními silami nebo v robotu), co nejvíce to půjde. Sypkou směs potom smíchejte s rozpuštěným máslem a vytvořte sušenkovou drobenku.
- Nakonec smíchejte v míse tvaroh s ricottou a citronovou šťávou a oslaďte jednou až dvěma pořádnými lžícemi medu (záleží, jak moc sladké vám to chutná).
- Tak, všechny vrstvy připraveny, teď už je jen navrstvit. Na dno sklenek nasypejte sušenkovou drobenku a trochu umačkejte, na ni dejte tvarohovou vrstvu, na ni zbytek sušenkové drobenky, na ni zbytek tvarohové směsi a na závěr jahody.
- Dejte do ledničky zchladit a pak se do toho můžete pustit.
- P.S. Tenhle cheesecake skvěle vypadá v dvoustěnných sklenicích (viz foto). Seženete je v různých velikostech tady. I káva v nich vypadá báječně!
Přejeme krásný zbytek léta a pohodové mlsání! 🙂