Miluju míša řezy, a tak jsem si je upekla i tento víkend. Tentokrát jsem si je ale pořádně vymazlila. Obměnila jsem čokoládový korpus i čokoládovou polevu tak, aby to stálo za to. Pár kousků při odpolední kávě zmizelo jako lusknutím prstů. Mrkněte na recept. 🙂
Co budete potřebovat:
na čokoládový korpus:
- 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
- 75 gramů třtinového cukru
- 75 gramů másla
- 3 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
na tvarohovou náplň:
- 250 ml šlehačky ke šlehání
- 1 vanička tučného měkkého tvarohu
- 200 gramů zakysané smetany
- cukr či med dle chuti na oslazení
- lžička rumu na provonění
na smetanovo-čokoládovou polevu:
- 100 gramů čokolády na vaření
- 1 kelímek zakysané smetany
Jak na to:
- Nejrpve si upečeme čokoládový korpus. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, dokud nevznikne hladká čokoládová hmota, a nechte zchladnout. Poté přidejte vejce a hladkou mouku a vyšlehejte v těsto.
- Těsto nalejte do vymazané dortové formy o průměru asi 25 centimetrů a pečte přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
- Zatímco se vám peče korpus, připravte si tvarohovou náplň. Ušlehejte šlehačku do tuha, poté přimíchejte tvaroh a zakysanou smetanu a provoňte lžičkou rumu. Nakonec si tvarohovou náplň oslaďte podle svého gusta buďto cukrem nebo medem.
- Až vyndáte čokoládový korpus z trouby a schladne vám, naneste na něj rovnoměrně tvarohovou náplň.
- Už zbývá jen skvělá smetanovo čokoládová poleva. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření. Poté ji sundejte z plamene a vmíchejte zakysanou smetanu. Vzniklou polevou potřete tvarohovou vrstvu a zarovnejte.
- Dejte do ledničky vychladnout a pak už nastává ta příjemná část – mlsání.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉