Vymazlené míša řezy

Miluju míša řezy, a tak jsem si je upekla i tento víkend. Tentokrát jsem si je ale pořádně vymazlila. Obměnila jsem čokoládový korpus i čokoládovou polevu tak, aby to stálo za to. Pár kousků při odpolední kávě zmizelo jako lusknutím prstů. Mrkněte na recept. 🙂

Co budete potřebovat:

na čokoládový korpus:

  • 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 75 gramů třtinového cukru
  • 75 gramů másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky

na tvarohovou náplň:

  • 250 ml šlehačky ke šlehání
  • 1 vanička tučného měkkého tvarohu
  • 200 gramů zakysané smetany
  • cukr či med dle chuti na oslazení
  • lžička rumu na provonění

na smetanovo-čokoládovou polevu:

  • 100 gramů čokolády na vaření
  • 1 kelímek zakysané smetany

 

Jak na to:

  1. Nejrpve si upečeme čokoládový korpus. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, dokud nevznikne hladká čokoládová hmota, a nechte zchladnout. Poté přidejte vejce a hladkou mouku a vyšlehejte v těsto.
  2. Těsto nalejte do vymazané dortové formy o průměru asi 25 centimetrů a pečte přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
  3. Zatímco se vám peče korpus, připravte si tvarohovou náplň. Ušlehejte šlehačku do tuha, poté přimíchejte tvaroh a zakysanou smetanu a provoňte lžičkou rumu. Nakonec si tvarohovou náplň oslaďte podle svého gusta buďto cukrem nebo medem.
  4. Až vyndáte čokoládový korpus z trouby a schladne vám, naneste na něj rovnoměrně tvarohovou náplň.
  5. Už zbývá jen skvělá smetanovo čokoládová poleva. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření. Poté ji sundejte z plamene a vmíchejte zakysanou smetanu. Vzniklou polevou potřete tvarohovou vrstvu a zarovnejte.
  6. Dejte do ledničky vychladnout a pak už nastává ta příjemná část – mlsání.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.