Voňavý hruškový koláč

Do léta už se nám pomalu začíná vkrádat podzim, což ve mně (kdovíproč) vždycky vyvolá chuť na hrušky, skořici, oříšky a perník. A tak jsem si upekla tento hruškový koláč, který všechno tohle spojuje v báječně voňavý výsledek. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 200 gramů změklého másla
  • 60 gramů třtinového cukru
  • 4 vejce pokojové teploty
  • 85 gramů hladké mouky (může být i špaldová hladká mouka, tu jsem použila já)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • lžička perníkového koření
  • půl lžičky mletého koriandru
  • 100 gramů mletých lískových oříšků
  • 2 hrušky

Jak na to:

  1. Utřete změklé máslo s cukrem a poté postupně po jednom zašlehávejte vejce.
  2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, perníkové koření a koriandr a tuto sypkou směs přimíchejte k tekuté směsi.
  3. Do těsta jemně přimíchejte také namleté lískové ořechy a nakonec i omyté a na kousky nakrájené hrušky.
  4. Těsto vlijte do pečicím papírem vyložené formy na koláč a pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 stupňů.
  5. A je hotovo!

Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.