Do léta už se nám pomalu začíná vkrádat podzim, což ve mně (kdovíproč) vždycky vyvolá chuť na hrušky, skořici, oříšky a perník. A tak jsem si upekla tento hruškový koláč, který všechno tohle spojuje v báječně voňavý výsledek. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 200 gramů změklého másla
- 60 gramů třtinového cukru
- 4 vejce pokojové teploty
- 85 gramů hladké mouky (může být i špaldová hladká mouka, tu jsem použila já)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- lžička skořice
- špetka muškátového oříšku
- lžička perníkového koření
- půl lžičky mletého koriandru
- 100 gramů mletých lískových oříšků
- 2 hrušky
Jak na to:
- Utřete změklé máslo s cukrem a poté postupně po jednom zašlehávejte vejce.
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, perníkové koření a koriandr a tuto sypkou směs přimíchejte k tekuté směsi.
- Do těsta jemně přimíchejte také namleté lískové ořechy a nakonec i omyté a na kousky nakrájené hrušky.
- Těsto vlijte do pečicím papírem vyložené formy na koláč a pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 stupňů.
- A je hotovo!
Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂