Vláčná jablečná buchta se smetanovou polevou

Tenhle víkend jsem si ke kávě upekla další dobrotu. Tahle vláčná kakaová buchta provoněná kokosem má v sobě jablka z babiččiny zahrádky a na povrchu mou oblíbenou polevu z čokolády a zakysané smetany. Mrkněte na recept a vyzkoušejte ji taky. 😉

Co budete potřebovat?

  • 1 vejce
  • 3 velké lžíce hnědého cukru (nebo více, pokud hodně sladíte)
  • 3 velké lžíce holandského kakaa
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 50 gramů strouhaného kokosu
  • 100 ml mléka
  • 3 středně velká jablka nebo 4 až 5 menších jablek
  • 1 tabulka hořké čokolády nebo čokolády na vaření (100 gramová)
  • 1 kelímek zakysané smetany

 

Jak na to?

  1. Smíchejte vejce s cukrem, dokud nezískáte hladkou hmotu bez hrudek.
  2. V jiné míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a tuto sypkou směs postupně přimíchejte k tekuté směsi a podle potřeby těsto řeďte mlékem,aby bylo hezky vláčné a vám se dobře míchalo.
  3. Nakonec přimíchejte kokos a nastrouhaná jablka a nalijte těsto na menší vymazaný a kokosem či polohrubou moukou vysypaný plech. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
  4. Až je buchta upečená, nechte ji vychladnout a mezitím si připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte 100 gramů čokolády, sundejte ji z plamene a přimíchejte k ní zakysanou smetanu. Měla by vám vzniknout světle hnědá poleva, kterou rozetřete na vychládlou buchtu. Celé dílo můžete dát do ledničky, ať poleva ztuhne, ale není to nutné. A je hotovo.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.