Tvarohový dezert s broskvemi

Jakou mlsku si dát k odpolední kávě? Co takhle nějaký nepečený dezertík do skleničky, ať s tím není tolik práce? Tentokrát jsem připravila kakaový tvarohový dezert s broskvemi, koka sušenkami a čepičkou zakysané smetany. Zní to dobře? Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 gramů čokolády na vaření
  • 250 gramů plnotučného tvarohu ve vaničce
  • půlka balení Koka sušenek
  • 2 lžíce rumu
  • broskve z kompotu
  • zakysaná smetana
  • lístky máty na ozdobu

Jak na to:

  1. Smetanu ke šlehání přelijte do malého hrnce, nalámejte do ní čokoládu a zahřívejte na mírném plameni, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Sundejte z plamene a nechte zchladnout.
  2. Ke zchladlé smetaně a čokoládě zlehka zašlehejte tvaroh a dle potřeby doslaďte cukrem nebo medem.
  3. Koka sušenky lehce nadrťte a nalámejte a smíchejte s rumem. Směs rozdělte na dno skleniček.
  4. Na sušenky dejte vrstvu broskví a na ně přidejte tvarohovou vrstvu.
  5. Ozdobte kopečkem zakysané smetany a Koka sušenkou či lístky máty a dejte do ledničky ztuhnout. A je hotovo.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.