Jakou mlsku si dát k odpolední kávě? Co takhle nějaký nepečený dezertík do skleničky, ať s tím není tolik práce? Tentokrát jsem připravila kakaový tvarohový dezert s broskvemi, koka sušenkami a čepičkou zakysané smetany. Zní to dobře? Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 gramů čokolády na vaření
- 250 gramů plnotučného tvarohu ve vaničce
- půlka balení Koka sušenek
- 2 lžíce rumu
- broskve z kompotu
- zakysaná smetana
- lístky máty na ozdobu
Jak na to:
- Smetanu ke šlehání přelijte do malého hrnce, nalámejte do ní čokoládu a zahřívejte na mírném plameni, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Sundejte z plamene a nechte zchladnout.
- Ke zchladlé smetaně a čokoládě zlehka zašlehejte tvaroh a dle potřeby doslaďte cukrem nebo medem.
- Koka sušenky lehce nadrťte a nalámejte a smíchejte s rumem. Směs rozdělte na dno skleniček.
- Na sušenky dejte vrstvu broskví a na ně přidejte tvarohovou vrstvu.
- Ozdobte kopečkem zakysané smetany a Koka sušenkou či lístky máty a dejte do ledničky ztuhnout. A je hotovo.
Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂