Jemný kokosový korpus, pořádná vrstva tvarohu, jablka a vlašské ořechy. Buchta chutná stejně dobře, jako zní. Chtěli byste si ji také upéct? V článku najdete recept. 😉
Co budete potřebovat:
na těsto:
- 2 vejce
- 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
- 1 kelímek zakysané smetany
- 50 gramů jemné špaldové mouky
- 50 gramů strouhaného kokosu
- lžička skořice
- půl balíčku prášku do pečiva
na tvarohovou vrstvu:
- 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
- 1 kelímek zakysané smetany
- citronová šťáva
- 2 lžíce medu
na jablečné pyré:
- 3 jablka
- lžička skořice
- citronová šťáva
- 1 lžíce medu
- tři až čtyři hrsti nasekaných vlašských ořechů
Jak na to:
- Smíchejte vejce s tvarohem a zakysanou smetanou.
- V jiné míse smíchejte sypké ingredience na těsto – mouku, kokos, skořici a prášek do pečiva – a postupně přimíchejte k tekuté směsi.
- Těsto vlijte do předem vymazaného a kokosem vysypaného menšího plechu nebo formy na koláč.
- Poté smíchejte ingredience na tvarohovou vrstvu – tvaroh, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a med – a vlijte na těsto.
- Nakonec pokrájejte jablka na plátky a spolu se skořicí, pár kapkami citronové šťávy a medem několik minut poduste, dokud jablka nezměknou. Jablečným pyrém pokryjte tvarohovou vrstvu a posypte vlašskými ořechy.
- Pečte asi 50 minut při 180 stupních.
A je hotovo! Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂