Podzimní mrazíky a chlad pomalu přebírají vládu nad babím létem a brzy nastanou krátké dny a pošmourno. Má to ale i svá pozitiva – večery trávené u knihy nebo filmu, zachumlaní v dekách s hrnkem lahodné horké kávy, to nezní špatně. A k tomu se samozřejmě vždy hodí nějaká ta mlska. O víkendu po večerech jsem mlsala famózní čokoládovo tvarohový dort z ricotty s čokoládovou polevou posypaný...
Kefír umí dodat buchtám a koláčům originální chuť, báječnou vláčnost a také krásně provoní celou kuchyň. S ovocem navíc tvoří skvělou kombinaci. O víkendu tedy padla volba na kefírový koláč, který jsem doplnila lehce nakyslým rybízem a sladkými jablky a posypala ho drobenkou. To vše ze špaldové mouky a kompletně bez cukru. Mrkněte na recept. 🙂
Nevím, jak vy, ale když slyším „pařížská šlehačka“, rozsvítí se mi oči. A taky mi došlo, že už jsem si ji dlouho nedopřála, a tak o víkendu padla volba právě na ni. Upekla jsem tenhle parádní dort s bezlepkovým čokoládovým korupusem, tvarohovou náplní a pařížskou šlehačkou na vrchu. Nezní to skvěle? Recept najdete v článku.
Tvaroh, spousta šlehačky a čokoláda. Nezní to jako skvělá kombinace? O víkendu jsem si upekla tenhle vynikající dvoubarevný tvarohový koláč a samozřejmě se s vámi ráda podělím. 🙂 Recept najdete v článku.
Letos bylo všude spousta ostružin, stačilo jen zajít do lesa a nasbírat si. Pár mi jich ještě zbylo, tak jsem se rozhodla, že si s nimi upeču něco dobrého na mls ke kávě. Výsledkem byl tenhle jednoduchý drobenkový koláč se smetanovou náplní a ostružinami, po kterém se jen zaprášilo. Mrkněte na recept. (A nenechte se zmást tím, že jsou na obrázku maliny –...