Skořicovo-máslové sušenky

Ještě že jsem vám tyhle vynikající sušenky nafotila hned poté, co na plechu vychladly, protože za pár okamžiků se po nich jen zaprášilo. Jsou opravdu jednoduché na přípravu, ale výsledek rozhodně stojí za to. Jsou křehounké, voní po másle a jen se rozplývají na jazyku. Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 200 gramů změklého másla
  • 200 gramů hladké mouky
  • 75 gramů pšeničné polohrubé mouky
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce mleté skořice
  • pár kapek šťávy z citronu

Jak na to:

  1. Mouku zpracujeme spolu se změklým máslem, skořicí a cukrem v těsto. Přidáme i pár kapek z citronu. Těsto by mělo být vláčné a hezky držet pohromadě. Pokud se rozpadá, zkuste přidat něco tekutého (trochu vody, šťávu z citronu apod.).
  2. Těsto vytvarujeme do velké koule, zabalíme do potravinářské folie nebo ho vložíme do sáčku a dáme do ledničky ztuhnout. Dvě hodiny bohatě postačí.
  3. Těsto rozválíme na vále asi na tloušťku půl centimetru a vykrajujeme z něj kolečka (či cokoli jiného se vám zlíbí). Sušenky klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Tohle těsto se moc neroztéká, takže můžete klást kolečka blíže k sobě. Je také skvělé na použití různých ozdobných vzorů a razítek. Já si vystačila jen s obtiskem vidlic vidličky. 🙂
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 minut. Pozor, pečení je poměrně rychlé a někdy stačí pár vteřin a sušenky se vám spálí. Byla by to škoda, hlídejte si je. Měly by mít krásnou zlatavou až pískovou barvu a vonět po másle.
  6. Pak už je nechte jen vychladnout a hurá do nich!

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.