Máte chuť na lahodnou mlsku, která vám nezabere moc času a oblaží vás báječnou kombinací čokolády, oříšků, horkého ovoce a šlehačky? Pak bych pro vás jeden tip měla. V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat na 2 porce:
2 hrsti lískových ořechů
6 lžic ovoce vlastního výběru (já použila 3 lžíce mražených jahod a 3 lžíce mražených borůvek, můžete ale použít i kompot nebo jakékoliv čerstvé ovoce…)
volitelně cukr nebo med k oslazení
1 lžička rumu
50 gramů čokolády na vaření nebo hořké čokolády
zhruba 9 lžic smetany ke šlehání
mletá skořice na ozdobu
Jak na to:
Lískové ořechy na sucho opražte na pánvi nebo v troubě do růžova a nechte zchladnout. Poté z nich odrolte slupky.
Ovoce dejte do kastrolku a svařte s trochou vody, nechte krátce přejít varem a odstavte. Pokud sladíte, můžete přidat cukr nebo med dle chuti. Nakonec přidejte lžičku rumu a zamíchejte.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu se lžící smetany ke šlehání.
A teď už nám zbývá to jen dát dohromady. Do dvou skleniček navrstvěte horké ovoce, zalijte čokoládou, posypte oříšky (pár si jich ale nechte na ozdobu) a nakonec přidejte i zbylou ušlehanou smetanu ke šlehání.
Ozdobte pár oříšky a posypejte skořicí. A je hotovo.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)