Rychlý ovocný dezert s čokoládou a šlehačkou

Máte chuť na lahodnou mlsku, která vám nezabere moc času a oblaží vás báječnou kombinací čokolády, oříšků, horkého ovoce a šlehačky? Pak bych pro vás jeden tip měla. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat na 2 porce:

  • 2 hrsti lískových ořechů
  • 6 lžic ovoce vlastního výběru (já použila 3 lžíce mražených jahod a 3 lžíce mražených borůvek, můžete ale použít i kompot nebo jakékoliv čerstvé ovoce…)
  • volitelně cukr nebo med k oslazení
  • 1 lžička rumu
  • 50 gramů čokolády na vaření nebo hořké čokolády
  • zhruba 9 lžic smetany ke šlehání
  • mletá skořice na ozdobu

Jak na to:

  1. Lískové ořechy na sucho opražte na pánvi nebo v troubě do růžova a nechte zchladnout. Poté z nich odrolte slupky.
  2. Ovoce dejte do kastrolku a svařte s trochou vody, nechte krátce přejít varem a odstavte. Pokud sladíte, můžete přidat cukr nebo med dle chuti. Nakonec přidejte lžičku rumu a zamíchejte.
  3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu se lžící smetany ke šlehání.
  4. A teď už nám zbývá to jen dát dohromady. Do dvou skleniček navrstvěte horké ovoce, zalijte čokoládou, posypte oříšky (pár si jich ale nechte na ozdobu) a nakonec přidejte i zbylou ušlehanou smetanu ke šlehání.
  5. Ozdobte pár oříšky a posypejte skořicí. A je hotovo.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.