Mrkvová bábovka s oříšky a čokoládou

Kdo by odolal voňavé a vláčné mrkvové bábovce s hromadou vlašských ořechů a kousky čokolády? Já tedy ne. Pokud byste si ji rádi upekli ke kávě, recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 120 gramů třtinového cukru
  • 200 gramů jemně nastrouhané mrkve (asi 2 větší mrkve)
  • 250 gramů tučného tvarohu ve vaničce
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 70 gramů jemných ovesných vloček
  • 140 gramů hladké špaldové mouky
  • 70 gramů celozrnné špaldové mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • lžička mleté skořice
  • lžička perníkového koření
  • 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
  • 60 gramů čokolády na vaření nasekané na kousky

Jak na to:

  1. V míse utřete vejce s cukrem do pěny.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev, olej a tvaroh a důkladně promíchejte.
  3. V další míse smíchejte sypké ingredience – oba typy mouky, ovesné vločky, prášek do pečiva, skořici a perníkové koření. Přimíchejte k tekuté směsi a vytvořte těsto.
  4. Nakonec přimíchejte nasekané vlašské ořechy a kousky čokolády.
  5. Těsto vlijte do vymazané a kokosem vysypané formy na bábovku a pečte při 200 stupních asi hodinu (doba se může lišit od typu trouby, takže si bábovku raději hlídejte).
  6. Nechte bábovku vychladnout a vyklopte ji na talíř nebo na tác. Za chvíli se do ní budete moci pustit.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.