Makový patří mezi mé nejoblíbenější cheesecaky, protože vůni máku se prostě nedá odolat a báječně ladí s tvarohovou chutí. A jelikož jsem si pomlela mák, upekla jsem si makový cheesecake k víkendové kávě. Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
na korpus:
- 120 gramů hladké mouky (může být i špaldová)
- 100 gramů másla pokojové teploty
- 1 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
- lžička skořice
na tvarohovou vrstvu:
- 250 gramů plnotučného tvarohu v kostce
- 250 gramů pomazánkového másla
- 3 vejce
- 4 lžíce třtinového cukru
- lžička šťávy z citronu
- 100 gramů mletého máku
Jak na to:
- Do mísy přidejte všechny ingredience na korpus a třete tak dlouho, dokud vám nevznikne těsto.
- Těsto namačkejte na dno předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč.
- Do další mísy přidejte všechny ingredience na tvarohovou vrstvu, důkladně promíchejte a přidejte do formy na koláč.
- Povrch uhlaďte a dejte cheesecake péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů po dobu asi 40 – 50 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Nechte vychladnout a teprve poté dejte cheesecake do ledničky.
Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂