Makový cheesecake

Makový patří mezi mé nejoblíbenější cheesecaky, protože vůni máku se prostě nedá odolat a báječně ladí s tvarohovou chutí. A jelikož jsem si pomlela mák, upekla jsem si makový cheesecake k víkendové kávě. Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

na korpus:

  • 120 gramů hladké mouky (může být i špaldová)
  • 100 gramů másla pokojové teploty
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • lžička skořice

na tvarohovou vrstvu:

  • 250 gramů plnotučného tvarohu v kostce
  • 250 gramů pomazánkového másla
  • 3 vejce
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • lžička šťávy z citronu
  • 100 gramů mletého máku

Jak na to:

  1. Do mísy přidejte všechny ingredience na korpus a třete tak dlouho, dokud vám nevznikne těsto.
  2. Těsto namačkejte na dno předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč.
  3. Do další mísy přidejte všechny ingredience na tvarohovou vrstvu, důkladně promíchejte a přidejte do formy na koláč.
  4. Povrch uhlaďte a dejte cheesecake péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů po dobu asi 40 – 50 minut, dokud povrch nezezlátne.
  5. Nechte vychladnout a teprve poté dejte cheesecake do ledničky.

Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.