Makovec s drobenkou

Maková buchta v kombinaci s drobenkou možná zní zvláštně, ale po tom, co jsme celý plech snědli na posezení, můžu říct, že se báječně doplňují. Máte na makovec s drobenkou chuť taky? V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

na makovec:

  • 3 vejce
  • 150 gramů třtinového cukru
  • 4 velké lžíce kokosového oleje
  • 200 gramů hladké mouky (může být i špaldová)
  • lžička prášku do pečiva
  • lžička skořice
  • 200 gramů mletého máku
  • 200 ml mléka
  • lžička citronové šťávy

na drobenku:

  • 200 gramů hrubé mouky
  • 120 gramů másla pokojové teploty
  • 100 gramů třtinového cukru

Jak na to:

  1. Vejce smíchejte s cukrem a rozpuštěným kokosovým olejem do pěny. Přidejte i šťávu z citronu.
  2. V míse si smíchejte sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva a skořici – a postupně přimíchejte k tekuté směsi střídavě s mlékem.
  3. Nakonec do těsta vmíchejte i mák.
  4. Hrubou mouku utřete v míse s máslem a cukrem, dokud vám nevznikne sypká drobenka.
  5. Drobenkou posypejte makovec a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů asi 40 až 50 minut. Zda je makovec už upečený můžete otestovat špejlí – pokud je suchá, máte hotovo. 😉

Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.