Maková buchta v kombinaci s drobenkou možná zní zvláštně, ale po tom, co jsme celý plech snědli na posezení, můžu říct, že se báječně doplňují. Máte na makovec s drobenkou chuť taky? V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
na makovec:
- 3 vejce
- 150 gramů třtinového cukru
- 4 velké lžíce kokosového oleje
- 200 gramů hladké mouky (může být i špaldová)
- lžička prášku do pečiva
- lžička skořice
- 200 gramů mletého máku
- 200 ml mléka
- lžička citronové šťávy
na drobenku:
- 200 gramů hrubé mouky
- 120 gramů másla pokojové teploty
- 100 gramů třtinového cukru
Jak na to:
- Vejce smíchejte s cukrem a rozpuštěným kokosovým olejem do pěny. Přidejte i šťávu z citronu.
- V míse si smíchejte sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva a skořici – a postupně přimíchejte k tekuté směsi střídavě s mlékem.
- Nakonec do těsta vmíchejte i mák.
- Hrubou mouku utřete v míse s máslem a cukrem, dokud vám nevznikne sypká drobenka.
- Drobenkou posypejte makovec a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů asi 40 až 50 minut. Zda je makovec už upečený můžete otestovat špejlí – pokud je suchá, máte hotovo. 😉
Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂