Tyhle sušenky patří mezi mé nejoblíbenější. Jsou sice velice jednoduché, ale vynikající, křehounké, křupavé a s výraznou chutí másla. Ráda je ukusuji právě kekávě, ke které se skvěle hodí.
Co budete potřebovat?
100 gramů změklého másla
130 gramů hladké mouky
40 gramů moučkového cukru
35 gramů strouhaného kokosu
citronová šťáva (jen pár kapek)
Jak na to?
Všechny ingredience zpracujte do hladkého soudržného těsta.
Těsto dejte vychladit do lednice minimálně na půl hodiny, ale čím déle, tím lépe.
Vychladlé těsto vyválejte asi na půl centimetrovou tloušťku a vykrajujte z něj kolečka (či jiné tvary). Ty klaďte na plech na pečící papír kousek od sebe.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 minut, hezky do zlatova.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)