Kefírový koláč s jogurtovou polevou

Jen pár ingrediencí a výborný koláč je na světě. Ani vejce nejsou třeba. Někdy ty nejlepší věci jsou prostě ty nejjednodušší. Tenhle kefírový koláč je právě takový – snadný na přípravu, ale neskutečně dobrý a vláčný. Navíc jsem ho ozvláštnila také máslovo-jogurtovou polevou a stál opravdu za to. Chcete ho taky vyzkoušet? Recept najdete v článku. 🙂

Co budete potřebovat?

na těsto:

  • 300 gramů špaldové mouky
  • 200 gramů třtinového cukru (já použila 120 gramů kokosového cukru, protože obecně moc nesladím)
  • 3 velké lžíce holandského kakaa
  • lžička jedlé sody
  • 4 velké lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 500 ml kefíru

na jogurtovou polevu:

  • 200 gramů másla pokojové teploty
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 3 lžíce medu tekutého typu
  • 300 gramů bílého jogurtu

Jak na to:

  1. Ve velké míse smíchejte všechny sypké ingredience na těsto – mouku, cukr, kakao a jedlou sodu – a postupně k nim přimíchejte rozpuštěný kokosový olej a nakonec také kefír.
  2. Těsto pečte v předem vymazané a kokosem vysypané formě na koláč nebo na menším plechu při teplotě 200 stupňů asi 30 až 40 minut. Až je koláč upečený nechte ho vychladnout.
  3. Mezitím si připravte jogurtovou polevu. Vyšlehejte rozměklé máslo spolu s medem a kokosovým olejem, dokud se všechny ingredience nespojí do hladké hmoty. Poté po lžících zašlehejte jogurt.
  4. Koláč potřete polevou a dejte do ledničky ztuhnout.
  5. A je hotovo!

Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.