Kakaové müsli s chia semínky

Není nad pořádnou snídani, která vás řádně nastartuje do nového dne. A vůbec nejlepší je ta, kterou si připravíte doma a v klidu užijete. Já se třeba neobejdu bez svých domácích müsli. Jsou skvělé s jogurtem, ovocem, ke kávě nebo jen tak, když mě honí mlsná nebo potřebuju svačinku. A můžu si do nich přidat, co se mi zlíbí. Tentokrát jsem je vyzkoušela s kakaem a chia semínky. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat?

  • ovesné vločky
  • slunečnicová semínka
  • strouhaný kokos
  • sezamová semínka
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • pár lžic medu
  • oříšky (mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy, para ořechy…)
  • 2 hrsti chia semínek
  • 2-3 lžíce holanského kakaa

Jak na to?

  1. V receptu záměrně neuvádím množství ingrediencí. Záleží totiž na tom, kolik jich do müsli dáte, jak velkou pánev používáte a podobně. Já si vždy udělám müsli tolik, aby se mi vešlo do klasické zavařovací sklenice, ve které ho potom uchovávám v chladu a suchu. 🙂 Tenhle recept tedy berte jako návod na výrobu přibližně tohoto množství.
  2. Ovesné vločky nasypejte na pánev tak, aby pokryly dno pánve, ale aby nevytvořily příliš velkou vrstvu. Potřebujeme, aby se oprahly rovnovměrně. Na sucho je opražte a dávejte pozor, ať je nepřipálíte, je to poměrně rychlé. Potom přidejte trochu kokosového oleje, ať vám müsli potom pěkně křupou.
  3. Poté na pánev přisypte slunečnicová semínka, sezamová semínka, oříšky, kokos a chia semínka. Nechte vše oprahnout a občas směs promíchávejte, ať se vše oprahne rovnoměrně a nic se vám nepřipálí. Pak přimíchejte i kakao.
  4. Nakonec pánev odstavte a nechte trochu vychladnout. Až je müsli teplé (ale ne horké), přidejte pár lžic medu. Slaďte podle toho, jak to máte rádi. Já sice tolik nesladím, ale med vám v müsli utvoří takové ty velké slepené kousky, které pak náramně křupou v jogurtu. Promíchejte a počkejte, až se med vstřebá.
  5. Nechte müsli úplně vychladnout a nakonec ho přesypejte do sklenice či dózy a skladujte na nějakém suchém místě. Snídaně či zdravé mlsání je hotové!

Přejeme dobré vstávání a dobrou chuť! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.