Dělávala mi ho babička, když jsem byla malá. Pudink z jablek s pořádnou porcí tvarohu. A pak se mi tahle dobrota najednou nějak vypařila ze vzpomínek a já na ni dlouhé roky vůbec nepomyslela, až se najednou zase vynořila a bylo jasné, co si o víkendu připravím dobrého na mls. Přece jen byla úroda jablek letos bohatá, takže co jinak s nimi? 🙂 Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
- půl kila jablek
- půl litru vody
- 1 balení vanilkového pudinku
- 2 vrchovatá lžíce medu
- 1 balení plnotučeného tvarohu ve vaničce
- 1 lžíce rumu
- lžička skořice
- vlašské ořechy na ozdobu
Jak na to:
- Oloupejte jablka a zbavte je jadřinců. Nakrájejte je na kostky a dejte vařit do vody, dokud se nerozvaří do měkka asi 10 minut.
- Rozmíchejte pudinkový prášek v decilitru vody a vlijte do hrnce s jablky a vařte ještě minutu do zhoustnutí.
- Odstavte z plotny, přidejte skořici a lžíci medu a promíchejte.
- Nakonec si v jiné misce smíchejte tvaroh se lžicí medu a rumem.
- Do misek navrstvěte vrstvu jablečného pudinku, na ni tvaroh a nakonec zbytek pudinku. Ozdobte vlašskými ořechy a dejte do ledničky ztuhnout.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉