Když není na pečení moc času, ale přesto vás honí mlsná a už se těšíte, až si ke kávě dopřejete nějakou tu mlsku, vždy se najde řešení. Co takhle sáhnout po listovém těstě? Přesně to jsem o víkendu udělala já a vznikl z toho jablečný koláč s jemnou náplní ze zakysané smetany, po kterém se jen zaprášilo. Mrkněte na recept a vyzkoušejte ho taky. 🙂
Co budete potřebovat?
- 1 balení listového těsta (400 gramové)
- trochu hladké mouky na vyválení těsta
- 1 vejce
- kelímek zakysané smetany
- lžíce medu
- 3 lžíce kokosu
- 2 velká jablka
- skořice
- velká hrst vlašských oříšků
Jak na to?
- Formu na koláč o průměru 35 centimetrů vyložte pečícím papírem nebo vymažte a vysypejte kokosem a vložte na něj vyválené listové těsto. Pokud těsto přečnívá přes okraje, odřízněte ho.
- V míse rozklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu, med a kokos. Míchejte dokud se všechny ingredience nespojí, zvláště med, a potom nalijte do formy na koláč na listové těsto.
- Okrájejte jablka, nakrájejte je na tenké plátky a pokládejte na smetanovou vrstu, dokud není celý její povrch pokrytý. Jablka posypejte skořicí a nasekanými vlašskými ořechy.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Jablka by měla být krásně měkká a těsto zlatavé.
Přejeme dobrou chuť! 😉