Muffiny z ovesných vloček? Proč ne? V kombinaci s jablky, skořicí a místo cukru datle. Jsou tedy zdravé, velice jednoduché na přípravu a chutnají božsky. Navíc si je můžete ozdobit ovocem svého výběru. Já se nemohla rozhodnout, a tak jsem použila jahody, borůvky, červený rybíz, černý rybíz, jahody a různé kombinace zmíněných. Vyzkoušejte tyhle muffiny taky. 🙂
Co budete potřebovat?
Tohle množství vám zhruba na čtrnáct muffinů:
- 2 velká jablka
- 2 vejce
- asi patnáct datlí
- kelímek zakysané smetany
- 2 hrnky ovesných vloček
- špetka soli
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 3 lžičky skořice
- ovoce dle vlastního výběru (jahody, maliny, borůvky, rybíz…)
Jak na to?
- Okrájejte jablka a nastrouhejte je nahrubo.
- Pár minut předem omyjte datle a namočte je do horké vody. Až jsou dostatečně měkké, nakrájejte je na malé kousky a rozmixujte je s trochou vody do hladké hmoty.
- V míse rozšlehejte vejce, přidejte rozmixované datle, ovesné vločky, kypřící prášek, sůl a skořici a rozmíchejte v těsto. Nakonec přidejte i nastrouhaná jablka. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat trochu vody, mléka nebo mandlového mléka.
- Teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je do tří čtvrtin těstem. Na každý muffin naklaďte ovoce dle svého výběru.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 35 až 40 minut, dokud muffiny krásně nezezlátnou a na špejli nezůstává žádné těsto.
Přejeme dobré mlsání! 🙂