Jablečná bezlepková bábovka

Sága s názvem „co budu s takovou hromadou jablek ze zahrady dělat“ pokračuje. Tentokrát jsem se pustila do jablečné bábovky a pojala to bezlepkově a bez cukru. Bábovka je vláčná, plná oříšků a rozinek a vůbec, skvěle se hodí k víkendové kávě. Recept najdete v článku.

 

Co budete potřebovat:

  • 4 větší jablka
  • 2 vejce
  • 1 banán
  • 20 větších datlí
  • lžička citronové šťávy
  • 2 lžičky skořice
  • hrst rozinek
  • hrst vlašských ořechů nasekaných na větší kusy
  • hrst lískových ořechů
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžičky škrobu (tapiokového, kukuřičného, bramborového…)
  • 120 gramů rýžové mouky
  • 120 gramů pohankové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku

 

Jak na to:

  1. Jablka okrájejte a nastrouhejte na jemno na struhadle.
  2. Datle omyjte a dejte na několik minut do horké vody. Až změknou, rozmixujte je do hladka spolu s banánem a trochou vody.
  3. Jablka smíchejte se sladkou datlovou směsí, přidejte vejce, citronovou šťávu, skořici, rozinky a oříšky. Nakonec vmíchejte rozpuštěný kokosový olej.
  4. V míse smíchejte oba typy mouky, škrob a kypřící prášek a postupně vmíchejte do tekuté směsi, dokud vám nevznikne těsto. Pokud je příliš tuhé, přidejte trochu vody.
  5. Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na bábovku a pečte 55 až 60 minut při 180 stupních. Bábovka je poměrně vláčná, takže trvá, než se pořádně upeče. Pokud máte pocit, že by to ještě pár minut chtělo, klidně ji v troubě nechte déle.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.