Hraběnčiny řezy jsou vůní mého dětství. Máma je pekla vždy na víkend a během chvíle se po nich jen zaprášilo. Dnes jsem mámin recept na hraběnčiny řezy přebrala a peču si je sama kekávě. Nejlepší jsou ještě čerstvé.
Co budete potřebovat?
30 dkg výběrové polohrubé mouky
3 vejce (3 bílky si ponechte stranou)
19 dkg tuku
12 dkg práškového cukru
půl sáčku prášku do pečiva
jablka
skořice
vlašské ořechy
Jak na to?
Na válu smíchejte mouku, žloutky, tuk, půlku cukru (6 dkg) a prášek do pečiva a vytvořte hladké těsto.
Jednu třetinu těsta dejte do ledničky na ztuhnutí a zbylé těsto vyválejte a dejte ho na plech, vymazaný nebo vyložený pečícím papírem.
Nastrouhejte jablka a klaďte na těsto. Posypejte je skořicí a trochou cukru.
Ušlehejte si sníh z bílků a 6 dkg cukru. Navrstvěte ho na jablka.
Nakonec vyndejte z ledničky vychládlé těsto. Mělo by být co nejvíce ztuhlé. Nastrouhejte ho nahrubo a klaďte na sníh z bílků. Posypejte ho vlašskými ořechy.
Hraběnčiny řezy pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 25 minut.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)