Granola s burákovým máslem a banánem

Nevím, jak vy, ale kupované musli mi nějak přestalo chutnat. Je sice křupavé, ale často přeslazené, a tak jsem si začla dělat granolu nebo musli doma. Tentokrát jsem vyzkoušela nezvyklou kombinaci burákového másla a banánu a stálo to za to. Mrkněte na recept. 🙂

 

Co budete potřebovat:

  • 4 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • lžička skořice
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce chia semínek
  • další semínka a oříšky dle preferencí a fantazie 🙂
  • půl lžičky mořské soli
  • 3/4 hrnku burákového másla (typ crunchy)
  • 1/4 hrnku medu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1 velký banán

Jak na to:

  1. V míse smíchejte ovesné vločky se skořicí, solí, kokosem, semínky a oříšky.
  2. Do hrnce přidejte burákové máslo, kokosový olej, med a banán rozmačkaný do měkké kašičky. Na mírném plameni míchejte všechny ingredience, dokud se nespojí v hladkou hmotu.
  3. Hladkou burákovou hmotu přilijte k sypké hmotě a pořádně promíchejte, dokud se obě části nespojí.
  4. Granolu rozprostřete na plech (nebo klidně dva, hlavně aby se granola nepekla v příliš tlusté vrstvě). Dejte péct asi na 30 až 35 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Občas granolu vařečkou promíchejte a otočte, aby se upekla rovnoměrně. Pozor také, aby se vám z jedné strany nebo u okrajů plechu nepřipálila. Pečte do zlatova a křupava.

Přeji příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *