Dvoubarevný bezlepkový dort

Péct a následně mlsat se dá v pohodě i bez lepku a cukru a tento dvoubarevný lahodný dort je toho důkazem. Kakaový korpus, na něm dvě různobarevné vrstvy šlehačky a pomazánkového másla a navrch oříšky, to vůbec nezní špatně. 🙂 Recept najdete v článku. 

 

Co budete potřebovat:

  • 50 gramů hořké čokolády nebo čokolády na vaření
  • 100 gramů másla
  • 1 banán
  • 2 vejce
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 6 lžic strouhaného kokosu
  • 150 ml šlehačky
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • tučný tvaroh ve vaničce
  • 2 lžičky rumu
  • 2 lžíce medu
  • balíček želatiny
  • 1 lžíce kakaa
  • kakao na ozdobení
  • nasekané lískové oříšky na ozdobení

 

Jak na to:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Směs nechte trochu zchladit, poté ji dejte do mísy a smíchejte s rozmačkaným banánem a vejci. Vyšlehejte v pěnu.
  2. Poté přidejte lžíci kakaa a kokos, aby vám vzniklo těsto.
  3. Těsto vlijte do kulaté formy na koláč, kterou buďto předem vyložte pečicím papírem nebo vymažte a vysypte. Dejte péct na 180 stupňů 10 až 15 minut.
  4. Mezitím ušlehejte šlehačku, smíchejte s pomazánkovým máslem, tvarohem a rumem a vyšlehejte. Oslaďte medem. Nakonec přimíchejte i želatinu připravenou dle návodu na obalu.
  5. Tvarohovou náplň rozdělte na poloviny, jednu část smíchejte se lžící kakaa.
  6. Na upečený korpus vrstvěte nejdřív polovinu nekakaové tvarohové náplně, na ni kakaovou a na ni zbytek té nekakaové.
  7. Nakonec ozdobte kakaem a nasekanými oříšky a dejte do lednice vychladit.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.