Péct a následně mlsat se dá v pohodě i bez lepku a cukru a tento dvoubarevný lahodný dort je toho důkazem. Kakaový korpus, na něm dvě různobarevné vrstvy šlehačky a pomazánkového másla a navrch oříšky, to vůbec nezní špatně. 🙂 Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
- 50 gramů hořké čokolády nebo čokolády na vaření
- 100 gramů másla
- 1 banán
- 2 vejce
- 1 lžíce holandského kakaa
- 6 lžic strouhaného kokosu
- 150 ml šlehačky
- 1 kelímek pomazánkového másla
- tučný tvaroh ve vaničce
- 2 lžičky rumu
- 2 lžíce medu
- balíček želatiny
- 1 lžíce kakaa
- kakao na ozdobení
- nasekané lískové oříšky na ozdobení
Jak na to:
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Směs nechte trochu zchladit, poté ji dejte do mísy a smíchejte s rozmačkaným banánem a vejci. Vyšlehejte v pěnu.
- Poté přidejte lžíci kakaa a kokos, aby vám vzniklo těsto.
- Těsto vlijte do kulaté formy na koláč, kterou buďto předem vyložte pečicím papírem nebo vymažte a vysypte. Dejte péct na 180 stupňů 10 až 15 minut.
- Mezitím ušlehejte šlehačku, smíchejte s pomazánkovým máslem, tvarohem a rumem a vyšlehejte. Oslaďte medem. Nakonec přimíchejte i želatinu připravenou dle návodu na obalu.
- Tvarohovou náplň rozdělte na poloviny, jednu část smíchejte se lžící kakaa.
- Na upečený korpus vrstvěte nejdřív polovinu nekakaové tvarohové náplně, na ni kakaovou a na ni zbytek té nekakaové.
- Nakonec ozdobte kakaem a nasekanými oříšky a dejte do lednice vychladit.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉