Domácí tiramisu se u nás doma už stalo tradicí, s oblibou si ho vždy přichystáme na víkend a pak mlsáme u kávy. Kdysi nás napadlo dát do tiramisu místo piškotů koka sušenky a od té doby ho neděláme jinak. Koka sušenky pokapané kávou a rumem totiž tvoří s tiramisu naprosto fenomenální kombinaci.
Co budete potřebovat:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 gramů kelímek pomazánkového másla
- 1 balení koka sušenek
- holandské kakao
- půl hrnku kávy
- rum
Jak na to?
- Nejdříve si ušlehejte šlehačku do tuha a poté k ní přimíchejte pomazánkové máslo, aby vznikla hladká hmota. Můžete ji osladit cukrem, ale doporučuji to nedělat (koka sušenky jsou samy o sobě sladké dost).
- Uvařte si kávu (stačí půl hrnku) a přidejte do ní jednu až dvě lžíce rumu na provonění.
- Pak už jen klaďte na střídačku bílý tiramisu krém, na něj koka sušenky a ty pak polijte kávou s rumem tak, aby pěkně nasákly. A pak zase tiramisu, koka sušenky, kávu s rumem, dokud nevyčerpáte suroviny. Poslední vrstou by měl být tiramisu krém. Posypte ho holandským kakaem.
- Hotové tiramisu dejte na pár hodin do ledničky, aby ztuhlo, a pak se do něj můžete pustit.
Přejeme dobrou chuť.