Domácí tiramisu z ricotty

Tohle domácí tiramisu z ricotty je velice jednoduché na přípravu, ale zato chutná prostě božsky. Jemnou šlehačkovou chuť skvěle doplňují svou kakaovo-kokosovou příchutí koka sušenky máčené v kávě s rumem. Prostě dobrota. Podívejte se na recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 gramů kelímek ricotty
  • práškový cukr (podle chuti)
  • 1 balení Zlaté koka sušenky od Opavia
  • holandské kakao na posypání, popřípadě nastrouhanou hořkou čokoládu
  • půl hrnku kávy
  • jedna až dvě lžíce rumu

Jak na to?

  1. Nejdříve si ušlehejte šlehačku do tuha a poté k ní přimíchejte ricottu, aby vznikla hladká hmota. Můžete ji osladit cukrem, já osobně ale tohle domácí tiramisu nesladím, protože mám ráda jemnou chuť neslazené šlehačky.
  2. Uvařte si kávu (stačí půl hrnku) a přidejte do ní jednu až dvě lžíce rumu, ať to krásně voní a má to ten správný říz.
  3. Pak už jen klaďte na střídačku bílý tiramisu krém, na něj koka sušenky a ty pak polijte kávou s rumem tak, aby pěkně nasákly. A pak zase tiramisu, koka sušenky, kávu s rumem, dokud nevyčerpáte suroviny. Poslední vrstou by měl být tiramisu krém. Na ozdobu ho posypte holandským kakaem nebo nahoru nastrouhejte hořkou čokoládu.
  4. Hotové tiramisu dejte aspoň na hodinu do ledničky, aby ztuhlo, a pak se do něj můžete pustit. Skvěle se hodí ke kávě.

Přejeme dobrou chuť. 🙂

P.S. Další variantu domácího tiramisu (tentokrát s pomazánkovým máslem) najdete tady.

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.