Čokoláda si s kávou velmi dobře rozumí (nemluvě o tom, že si velmi dobře rozumí i se mnou), a tak jí nikdy nepohrdnu. Dostala jsem chuť na něco nepečeného a čokoládového, takže slovo dostal tenhle vynikající a na přípravu jednoduchý čokoládový krém s „lotuskami“. V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 gramů čokolády na vaření
- 200 gramů pomazánkového másla
- 2 lžíce rumu
- sušenky Lotus
- strouhaný kokos na ozdobu
Jak na to:
- Čokoládu nalámejte do misky a zalijte smetanou. Vařte na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí. Pořádně promíchejte.
- Nechte chvíli odstát a pak přimíchejte pomazánkové máslo a rum.
- Připravte si misky nebo skleničky a vrstvěte do nich nejdříve čokoládový krém, pak sušenky Lotus, pak zase krém, až do vyčerpání zásob. Krém můžete ozdobit strouhaným kokosem a sušenkou navrch.
- Dejte do ledničky ztuhnout a hurá do toho.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉