Čokoládovo-datlový dezert do skleničky

Máte chuť na vydatnou a chutnou svačinku ke kávě, jejíž příprava nezabere moc času a dá se popřípadě sbalit s sebou na cesty? Pak vyzkoušejte tenhle vynikající čokoládovo-datlový dezert do skleničky. V článku najdete recept.

Co budete potřebovat:

  • 200 gramů datlí
  • 1 lžíce rumu
  • 2 hrsti nadrcených vlašských ořechů
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 50 gramů hořké čokolády
  • 2 lžíce másla

Jak na to:

  1. Datle omyjte a na struhadle nastrouhejte. Přimíchejte k nim rum, nadrcené vlašské ořechy, kokos, kakao, kokosový olej a med a směs promíchejte.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a promíchejte.
  3. Připravte si skleničky a postupně střídejte datlovou vrstvu s čokoládovou vrstvou.
  4. Čokoládou byste měli skončit. Nakonec dezert ozdobte oříšky a dejte do ledničky ztuhnout. Je hotovo.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.