Obecně perníčky moc nemusím, ale jak jsem zaslechla „čokoládové perníčky“, zpozorněla jsem a dala jim šanci. Jsou jednoduché, stačí pár ingrediencí a rozhodně stojí za ochutnání. Ke kávě se báječně hodí a můžete si je upéct i jako velikonoční cukroví, pokud máte nějaká ta vykrajovátka ve tvaru zajíčků či čtyřlístků. Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
300 gramů špaldové mouky
3 lžíce třtinového cukru
60 gramů čokolády na vaření
2 vejce
100 gramů rozpuštěného másla
1 lžičku perníkového koření
Jak na to:
Na vále zpracujte mouku, vejce, cukr, rozpuštěné máslo a perníkové koření spolu s nastrouhanou čokoládou, dokud vám nevznikne těsto.
Těsto vyválejte do tloušťky asi půl centimetru a vykrajujte z něj srdíčka, zajíčky, kolečka, čtyřlístky… jakékoli tvary se vám zamanou.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 minut, dokud nejsou perníčky upečené. Dávejte na ně pozor, kvůli čokoládě jsou tmavší a hůře se odhaduje, zda už jsou hotové nebo už spálené. 🙂
Perníčky nechte vychladnout a můžete se do nich pustit.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)