Čokoládové perníčky

Obecně perníčky moc nemusím, ale jak jsem zaslechla „čokoládové perníčky“, zpozorněla jsem a dala jim šanci. Jsou jednoduché, stačí pár ingrediencí a rozhodně stojí za ochutnání. Ke kávě se báječně hodí a můžete si je upéct i jako velikonoční cukroví, pokud máte nějaká ta vykrajovátka ve tvaru zajíčků či čtyřlístků. Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

  • 300 gramů špaldové mouky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 60 gramů čokolády na vaření
  • 2 vejce
  • 100 gramů rozpuštěného másla
  • 1 lžičku perníkového koření

Jak na to:

  1. Na vále zpracujte mouku, vejce, cukr, rozpuštěné máslo a perníkové koření spolu s nastrouhanou čokoládou, dokud vám nevznikne těsto.
  2. Těsto vyválejte do tloušťky asi půl centimetru a vykrajujte z něj srdíčka, zajíčky, kolečka, čtyřlístky… jakékoli tvary se vám zamanou.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 minut, dokud nejsou perníčky upečené. Dávejte na ně pozor, kvůli čokoládě jsou tmavší a hůře se odhaduje, zda už jsou hotové nebo už spálené. 🙂
  4. Perníčky nechte vychladnout a můžete se do nich pustit.

Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.