Čokoládová pěna

Pokud vás honí mlsná, ale nemáte zrovna po ruce kdovíjaké ingredience a vlastně ani moc času, pak vás snad potěším receptem na čokoládovou pěnu. K její přípravě potřebujete jen tři ingredience a velmi málo času, zato výsledek je naprosto boží a ke kávě více než ideální. Recept v článku. 🙂

Co budete potřebovat:

  • 200 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 2 vejce
  • 2 + 6 lžic smetany ke šlehání

Jak na to:

  1. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni spolu s dvěma lžícemi smetany ke šlehání.
  2. Mezitím oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.
  3. Žloutky vyšlehejte s šesti lžícemi smetany ke šlehání do pěny.
  4. Ke žloutkům přidejte i rozpuštěnou čokoládu a šlehejte do hladka.
  5. Nakonec přidejte i sníh z bílků a důkladně promíchejte.
  6. Čokoládovou pěnu rozdělte do pohárků, skleniček či misek a dejte alespoň na hodinu do ledničky, aby ztuhla a vy se do ní mohli co nejdřív pustit.
  7. Můžete ozdobit zakysanou smetanou a borůvkami.

Přeji pohodové mlsání. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.