Pokud vás honí mlsná, ale nemáte zrovna po ruce kdovíjaké ingredience a vlastně ani moc času, pak vás snad potěším receptem na čokoládovou pěnu. K její přípravě potřebujete jen tři ingredience a velmi málo času, zato výsledek je naprosto boží a ke kávě více než ideální. Recept v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
200 gramů kvalitní čokolády na vaření
2 vejce
2 + 6 lžic smetany ke šlehání
Jak na to:
Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni spolu s dvěma lžícemi smetany ke šlehání.
Mezitím oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.
Žloutky vyšlehejte s šesti lžícemi smetany ke šlehání do pěny.
Ke žloutkům přidejte i rozpuštěnou čokoládu a šlehejte do hladka.
Nakonec přidejte i sníh z bílků a důkladně promíchejte.
Čokoládovou pěnu rozdělte do pohárků, skleniček či misek a dejte alespoň na hodinu do ledničky, aby ztuhla a vy se do ní mohli co nejdřív pustit.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)