Banánový koláč

Už jsem vyzkoušela všelijaké chuťové kombinace, ale ještě nikdy mě (z nějakého neznámého důvodu) nenapadlo upéct si banánový koláč. Když už na to konečně došlo, musím říct, že to byl báječný nápad a ke kávě se koláč ujídal sám. Jen si to představte, máslová krusta z ovesných vloček a k tomu vrstva z banánů a tvarohu, to vše bez cukru. V článku najdete recept. 🙂

Co budete potřebovat:

na krustu:

  • 300 gramů ovesných vloček, jemně namletých
  • 1 vejce
  • 75 gramů rozpuštěného másla
  • 2 lžíce medu
  • špetka soli

na banánovou náplň:

  • 2 zralé banány
  • 250 gramů pomazánkového másla
  • 250 gramů plnotučného tvarohu
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • 3 vejce

Jak na to:

  1. V míse smíchejte všechny ingredience na krustu a vytvořte těsto. Rovnoměrně ho rozprostřete na dno formy na koláč, kterou si vyložte pečicím papírem. Dejte péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 175 stupňů.
  2. Mezitím si připravte banánovou polevu. Banány v míse rozmačkejte vidličkou, přidejte vejde, pomazánkové máslo, tvaroh a šťávu z citronu a rozmixujte, dokud se vše nespojí.
  3. Náplň nalijte na upečenou krustu a dejte péct ještě dalších 45 až 50 minut.

Přeji pohodové mlsání u kávy! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.