Čokoládovo-tvarohový koláč

Čokoláda mě vždycky potěší a zahřeje na duši, takže tento víkend padla volba na ni. A vzala jsem to opravdu poctivě, protože tenhle koláč je samá čokoláda. Plus k tomu má nahoře ještě jemnou tvarohovo-kokosovou vrstvu, no prostě mňamka. A to vše bez mouky a cukru. Mrkněte na recept. 🙂

Co budete potřebovat:

  • tabulka čokolády na vaření (200 gramů)
  • 3 + 2 vejce
  • 25 až 30 datlí nebo 50 gramů cukru
  • 1 balení plnotučného tvarohu v kostce
  • 3 lžíce kokosu

Jak na to:

  1. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a poté ji smíchejte s třemi žloutky.
  2. Zbylé tři bílky vyšlehejte ve sníh a poté přimíchejte k čokoládové směsi. To je celé, čokoládová vrstva je tímto hotová. 🙂 Nalijte ji do předem vymazané a vysypané formy na koláč a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů na 20 minut.
  3. Pokud se chystáte na variantu bez cukru, předem namočte datle do teplé vody, aby změkly. Poté je rozmixujte s trochou vody do sladké tekuté směsi.
  4. Do mísy přidejte tvaroh, dva žloutky a datlovou směs (nebo cukr). Mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí, a přidejte kokos.
  5. Nakonec jemně vmíchejte sníh ze zbylých dvou bílků.
  6. Po dvaceti minutách vyndejte čokoládovou vrstvu z trouby (měla by už být téměř upečená) a navrch rozprostřete tvarohovou vrstvu.
  7. Koláč vraťte do trouby a nechte péct dalších dvacet minut.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře
  1. Renča napsal:

    Markét, Vaše recepty mě baví. Byla jsem sice trochu nevěrná, ale vracím se. Líbí se mi, že to je jednoduché, ze surovin, které většinou mám doma a navíc strašně dobré.

    • Markét napsal:

      Ahoj, Renčo, moc děkuju za milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnala. V jednoduchosti je krása a kouzlo. 😉 Markét

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.