Čokoláda mě vždycky potěší a zahřeje na duši, takže tento víkend padla volba na ni. A vzala jsem to opravdu poctivě, protože tenhle koláč je samá čokoláda. Plus k tomu má nahoře ještě jemnou tvarohovo-kokosovou vrstvu, no prostě mňamka. A to vše bez mouky a cukru. Mrkněte na recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- tabulka čokolády na vaření (200 gramů)
- 3 + 2 vejce
- 25 až 30 datlí nebo 50 gramů cukru
- 1 balení plnotučného tvarohu v kostce
- 3 lžíce kokosu
Jak na to:
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a poté ji smíchejte s třemi žloutky.
- Zbylé tři bílky vyšlehejte ve sníh a poté přimíchejte k čokoládové směsi. To je celé, čokoládová vrstva je tímto hotová. 🙂 Nalijte ji do předem vymazané a vysypané formy na koláč a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů na 20 minut.
- Pokud se chystáte na variantu bez cukru, předem namočte datle do teplé vody, aby změkly. Poté je rozmixujte s trochou vody do sladké tekuté směsi.
- Do mísy přidejte tvaroh, dva žloutky a datlovou směs (nebo cukr). Mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí, a přidejte kokos.
- Nakonec jemně vmíchejte sníh ze zbylých dvou bílků.
- Po dvaceti minutách vyndejte čokoládovou vrstvu z trouby (měla by už být téměř upečená) a navrch rozprostřete tvarohovou vrstvu.
- Koláč vraťte do trouby a nechte péct dalších dvacet minut.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉
Markét, Vaše recepty mě baví. Byla jsem sice trochu nevěrná, ale vracím se. Líbí se mi, že to je jednoduché, ze surovin, které většinou mám doma a navíc strašně dobré.
Ahoj, Renčo, moc děkuju za milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnala. V jednoduchosti je krása a kouzlo. 😉 Markét