Jsou velice jednoduché, rychle hotové, zdravé, voní po kokosu a skvělel se hodí ke kávě. O čem je řeč? No přece o kokoskách, které jsem tento víkend mslala ke své oblíbené filtrované kávě. Ochutnejte je taky, nebudete litovat. Mrkněte na recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 vejce
- 15 sušených datlí bez pecky
- 3 lžíce trochu povoleného kokosového oleje
- špetka soli
- lžíce šťávy z citronu
- 100 gramů strouhaného kokosu
Jak na to:
- Do mísy vyklepněte celá vejce, přidejte datle nakrájené na menší kousky, kokosový olej, špetku soli a citronovou šťávu. Vše rozmixujte do hladké hmoty.
- Přimíchejte strouhaný kokos a těsto je hotové.
- Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte bochánky z těsta. Těsto se moc nerozteče, takže je můžete dávat i blíž k sobě.
- Pečte v troubě vyhřáté na 120 stupňů okolo dvaceti pěti až třiceti minut tak, aby byly kokosky na povrchu hezky zlatavé a uvnitř vláčné.
Přejeme dobrou chuť. 😉