Nevím jak vy, ale já miluju čokoládu a pařížskou šlehačku, nejlépe oboje. A tenhle výborný čokoládový koláč přímo vybízí k tomu, abych na něj tu pařížskou šlehačku dala. Takže ne, tohle víkendové mlsání moc zdravé není, zato se vám budou sbíhat sliny. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
na čokoládový korpus:
- 150 gramů kvalitní čokolády na vaření
- 75 gramů třtinového cukru
- 75 gramů másla
- 3 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
na pařížskou šlehačku
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce cukru krystal
- 250 ml šlehačky ke šlehání
Jak na to:
- Den předem si připravte pařížskou šlehačku. Přiveďte holandské kakao s cukrem a šlehačkou k varu, pak ho odstavte a dejte do ledničky, nejlépe přes noc.
- Další den si upečeme čokoládový korpus. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem i cukrem a nechte zchladnout. Poté přidejte vejce a hladkou mouku a vyšlehejte v těsto.
- Těsto nalejte do vymazané dortové formy o průměru asi 25 centimetrů a pečte přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
- Zatímco se vám peče korpus, vyndejte pařížskou šlehačku z ledničky a ušlehejte ji.
- Až vyndáte čokoládový korpus z trouby a schladne vám, už vám zbývá jen nanést pařížskou šlehačku na korpus, dát do ledničky vychladnout a pokud chcete, můžete koláč i něčím ozdobit nebo ochutit. Já použila vlašské ořechy, vy si koláč můžete posypat třeba kokosem.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉