Máte chuť na něco osvěžujícího a osvědčeného, co byste si mohli smlsnout ke kávě? Pak vyzkoušejte tenhle báječně křehký jablečný koláč, se kterým není moc práce, ale chutná božsky.
Co budete potřebovat?
1 balení listového těsta (400 gramové)
4 velká červená jablka
šťáva z citronu
35 gramů másla
balení skořicového cukru
Jak na to?
Formu na koláč o průměru 35 centimetrů nebo menší plech vyložte pečícím papírem a vložte na něj vyválené listové těsto. Pokud vám těsto někde přečnívá, jednoduše ho ohněte dovnitř.
Okrájejte jablka, nakrájejte je na tenké plátky a pokládejte na těsto. Pokapejte je kapkami citronové šťávy.
Máslo nakrájejte na malé kostičky a rozprostřete na vrch jablek. Nakonec jablka posypejte skořicovým cukrem. Můžete přidat i oříšky nebo skořici.
Pečte v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 20 až 25 minut. Jablka by měla být krásně měkká a těsto zlatavé.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)