Kdo by odolal voňavé a vláčné mrkvové bábovce s hromadou vlašských ořechů a kousky čokolády? Já tedy ne. Pokud byste si ji rádi upekli ke kávě, recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
3 vejce
120 gramů třtinového cukru
200 gramů jemně nastrouhané mrkve (asi 2 větší mrkve)
250 gramů tučného tvarohu ve vaničce
3 lžíce kokosového oleje
70 gramů jemných ovesných vloček
140 gramů hladké špaldové mouky
70 gramů celozrnné špaldové mouky
1 sáček prášku do pečiva
lžička mleté skořice
lžička perníkového koření
2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
60 gramů čokolády na vaření nasekané na kousky
Jak na to:
V míse utřete vejce s cukrem do pěny.
Přidejte nastrouhanou mrkev, olej a tvaroh a důkladně promíchejte.
V další míse smíchejte sypké ingredience – oba typy mouky, ovesné vločky, prášek do pečiva, skořici a perníkové koření. Přimíchejte k tekuté směsi a vytvořte těsto.
Nakonec přimíchejte nasekané vlašské ořechy a kousky čokolády.
Těsto vlijte do vymazané a kokosem vysypané formy na bábovku a pečte při 200 stupních asi hodinu (doba se může lišit od typu trouby, takže si bábovku raději hlídejte).
Nechte bábovku vychladnout a vyklopte ji na talíř nebo na tác. Za chvíli se do ní budete moci pustit.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)