Brownies s rozinkami a tvarohovou polevou

Brownies je pro milovníky čokolády něco jako svátek. I já brownies zbožňuju, i když už si raději dávám pozor, kolik kousků naráz si dám. 🙂 Tentokrát jsem si vyzkoušela brownies kapku ozvláštnit a přidala jsem trochu rumu pro aroma, rozinky a na vrch kopec tvarohové polevy. Zní to dobře? Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

na brownies:

  • 100 ml rumu
  • 75 gramů rozinek
  • 2 lžíce medu
  • 250 gramů kvalitní čokolády na vaření
  • 125 gramů másla
  • 2 vejce
  • 170 gramů jemné špaldové mouky
  • dvě lžičky prášku do pečiva
  • 25 gramů holandského kakaa
  • 180 ml mléka

na tvarohovou vrstvu:

  • 150 gramů plnotučného tvarohu v kostce
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 2 lžíce medu

Jak na to:

  1. Rozinky omyjte a vložte do rendlíku. Přidejte rum a na středním plameni přiveďte k varu. Poté přidejte po kouskách čokoládu, med i máslo a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Odstavte z plamene a nechte chvíli vychladnout.
  2. Čokoládovou směs přelijte do mísy a přimíchejte vejce.
  3. V míse smíchejte sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva a kakao – a tuto sypkou směs postupně spolu s mlékem přimíchejte k té tekuté, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč nebo do malého plechu a pečte při 180 stupních asi 45 minut, dokud není brownies na dotek pružné. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  5. Mezitím si připravte tvarohovou polevu. Vyšlehejte tvaroh, smetanu, pomazánkové máslo a med a polevu rovnoměrně rozetřete na brownies.
  6. Dejte do ledničky ztuhnout.

A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.