Brownies je pro milovníky čokolády něco jako svátek. I já brownies zbožňuju, i když už si raději dávám pozor, kolik kousků naráz si dám. 🙂 Tentokrát jsem si vyzkoušela brownies kapku ozvláštnit a přidala jsem trochu rumu pro aroma, rozinky a na vrch kopec tvarohové polevy. Zní to dobře? Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat:
na brownies:
- 100 ml rumu
- 75 gramů rozinek
- 2 lžíce medu
- 250 gramů kvalitní čokolády na vaření
- 125 gramů másla
- 2 vejce
- 170 gramů jemné špaldové mouky
- dvě lžičky prášku do pečiva
- 25 gramů holandského kakaa
- 180 ml mléka
na tvarohovou vrstvu:
- 150 gramů plnotučného tvarohu v kostce
- 125 ml smetany ke šlehání
- 1 kelímek pomazánkového másla
- 2 lžíce medu
Jak na to:
- Rozinky omyjte a vložte do rendlíku. Přidejte rum a na středním plameni přiveďte k varu. Poté přidejte po kouskách čokoládu, med i máslo a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Odstavte z plamene a nechte chvíli vychladnout.
- Čokoládovou směs přelijte do mísy a přimíchejte vejce.
- V míse smíchejte sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva a kakao – a tuto sypkou směs postupně spolu s mlékem přimíchejte k té tekuté, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč nebo do malého plechu a pečte při 180 stupních asi 45 minut, dokud není brownies na dotek pružné. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte tvarohovou polevu. Vyšlehejte tvaroh, smetanu, pomazánkové máslo a med a polevu rovnoměrně rozetřete na brownies.
- Dejte do ledničky ztuhnout.
A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂