Kombinace čokolády a kokosu patří k těm, po kterých se míním utlouct. Není divu, že jsem velkým fandou tyčinky Bounty, nikdy mě ale nenapadlo upéct si něco podobného doma. Tedy až doteď a díky za to. Tenhle Bounty koláč je bez lepku, lze připravit i bez cukru, a stojí za hřích. V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
čokoládový korpus:
200 gramů kvalitní čokolády na vaření
3 vejce
kokosová náplň:
150 gramů jemně strouhaného kokosu
2 velké lžíce kokosového oleje
200 ml smetany ke šlehání
3 lžíce tekutého medu
3 lžíce rumu
čokoládová poleva:
150 gramů kvalitní čokolády na vaření
1 lžíce kokosového oleje
Jak na to:
Nejdříve si připravte čokoládový korpus. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechce chvilku vychladnout.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s rozpuštěnou čokoládou.
Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte k čokoládové směsi.
Směs vlijte do předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč a pečte asi 20 minut při 170 stupních.
Po vytažení z trouby nechte korpus vychladnout a pusťte se do přípravy kokosové náplně. V hrnci smíchejte kokos, rozpuštěný kokosový olej, med, rum a smetanu ke šlehání. Důkladně promíchejte a na mírném plameni zahřívejte, dokud směs nezměkne a nezačne se spojovat dohromady. Poté ji odstavte z plamene a naneste rovnoměrně na čokoládový korpus. Rukou nebo lžící směs umačkejte a uhlaďte, ať hezký drží pohromadě.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem a čokoládovou polevou potřete kokosovou vrstvu rovnoměrně až k okrajům.
Dejte do ledničky, dokud čokoládová poleva neztuhne.
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)