Čokoládový krém

Čokoláda si s kávou velmi dobře rozumí (nemluvě o tom, že si velmi dobře rozumí i se mnou), a tak jí nikdy nepohrdnu. Dostala jsem chuť na něco nepečeného a čokoládového, takže slovo dostal tenhle vynikající a na přípravu jednoduchý čokoládový krém s „lotuskami“. V článku najdete recept. 🙂

 

Co budete potřebovat:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 gramů čokolády na vaření
  • 200 gramů pomazánkového másla
  • 2 lžíce rumu
  • sušenky Lotus
  • strouhaný kokos na ozdobu

 

Jak na to:

  1. Čokoládu nalámejte do misky a zalijte smetanou. Vařte na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí. Pořádně promíchejte.
  2. Nechte chvíli odstát a pak přimíchejte pomazánkové máslo a rum.
  3. Připravte si misky nebo skleničky a vrstvěte do nich nejdříve čokoládový krém, pak sušenky Lotus, pak zase krém, až do vyčerpání zásob. Krém můžete ozdobit strouhaným kokosem a sušenkou navrch.
  4. Dejte do ledničky ztuhnout a hurá do toho.

Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉

 

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.