Na raw kuličkách jsem závislá a chodím je do ledničky nenápadně ujídat, kdykoli mě honí mlsná. Jejich příprava je trochu mazlavá, ale na druhou stranu jednoduchá. Navíc si je ráda dělám zdravé, jen z datlí a bez cukru, takže se po nich většinou zapráší rychleji, než by se mi zamlouvalo. Tentokrát jsem vyzkoušela kakaovo-datlové raw kuličky se skořicí. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 2 hrsti datlí
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 velká lžíce holandského kakaa
- 2 lžičky skořice
- skořice na obalení kuliček
Jak na to:
- Datle omyjte v teplé vodě a pár minut je nechte v teplé vodě změknout. Bude se vám s nimi potom lépe pracovat.
- Až datle dostatečně změknou, nastrouhejte na struhadle nebo rozmělněte vidličkou či v prstech do měkké mazlavé hmoty.
- K datlím přidejte kokosový olej nebo máslo, skořici, holandské kakao a kokos. Všechny ingredience smíchejte, dokud vám nevznikne tuhá hmota, ze které je možné vytvarovat kuličky.
- Pokud je hmota příliš řídká, zahustěte ji ještě kokosem, pokud je naopak příliš tuhá, přidejte více kokosového oleje nebo másla.
- Tvarujte z hmoty kuličky, které potom obalte ve skořici. Dejte do ledničky ztuhnout a můžete se do nich pustit.
Přejeme super zdravé mlsání! 🙂