Skořicovo-kakaové raw kuličky

Na raw kuličkách jsem závislá a chodím je do ledničky nenápadně ujídat, kdykoli mě honí mlsná. Jejich příprava je trochu mazlavá, ale na druhou stranu jednoduchá. Navíc si je ráda dělám zdravé, jen z datlí a bez cukru, takže se po nich většinou zapráší rychleji, než by se mi zamlouvalo. Tentokrát jsem vyzkoušela kakaovo-datlové raw kuličky se skořicí. Recept najdete v článku. 🙂

 

Co budete potřebovat:

  • 2 hrsti datlí
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 velká lžíce holandského kakaa
  • 2 lžičky skořice
  • skořice na obalení kuliček

Jak na to:

  1. Datle omyjte v teplé vodě a pár minut je nechte v teplé vodě změknout. Bude se vám s nimi potom lépe pracovat.
  2. Až datle dostatečně změknou, nastrouhejte na struhadle nebo rozmělněte vidličkou či v prstech do měkké mazlavé hmoty.
  3. K datlím přidejte kokosový olej nebo máslo, skořici, holandské kakao a kokos. Všechny ingredience smíchejte, dokud vám nevznikne tuhá hmota, ze které je možné vytvarovat kuličky.
  4. Pokud je hmota příliš řídká, zahustěte ji ještě kokosem, pokud je naopak příliš tuhá, přidejte více kokosového oleje nebo másla.
  5. Tvarujte z hmoty kuličky, které potom obalte ve skořici. Dejte do ledničky ztuhnout a můžete se do nich pustit.

Přejeme super zdravé mlsání! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.