Nevím, jak vy, ale když slyším „pařížská šlehačka“, rozsvítí se mi oči. A taky mi došlo, že už jsem si ji dlouho nedopřála, a tak o víkendu padla volba právě na ni. Upekla jsem tenhle parádní dort s bezlepkovým čokoládovým korupusem, tvarohovou náplní a pařížskou šlehačkou na vrchu. Nezní to skvěle? Recept najdete v článku.
Co budete potřebovat?
pařížská šlehačka:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce třtinového cukru
korpus:
- 10 dkg čokolády na vaření
- 10 dkg másla
- 2 vejce
- 2 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce kokosu
- půl lžičky sody
tvarohová náplň:
- plnotučný tvaroh v kostce
- kelímek zakysané smetany
- cukr nebo med dle chuti
Jak na to?
- Den předem svařte šlehačku s 2 lžícemi kakaa a 2 lžícemi cukru. Přes noc ji nechte v ledničce.
- Druhý den se pusťte do přípravy korpusu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Nechte trochu vychladnout a pak přimíchejte 2 vejce, 2 lžíce třtinového cukru a nakonec přidejte kokos a sodu.
- Vymažte dortovou formu nebo ji vyložte pečicím papírem a pečte korpusové těsto v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 – 15 minut.
- Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Rozšlehejte tvaroh se zakysanou smetanou a podle svých preferencí a chuti oslaďte cukrem nebo medem. Až korpus trochu vychladne, rovnoměrně na něj rozetřete tvarohovou náplň.
- Nakonec ušlehejte pařížskou šlehačku, která se přes noc chladila v ledničce, a potřete jí dort.
- Je hotovo. Dejte dort do ledničky nebo ho rovnou spořádejte.
Přejeme dobrou chuť. 😉