Tvarohový dort s pařížskou šlehačkou

Nevím, jak vy, ale když slyším „pařížská šlehačka“, rozsvítí se mi oči. A taky mi došlo, že už jsem si ji dlouho nedopřála, a tak o víkendu padla volba právě na ni. Upekla jsem tenhle parádní dort s bezlepkovým čokoládovým korupusem, tvarohovou náplní a pařížskou šlehačkou na vrchu. Nezní to skvěle? Recept najdete v článku.

 

Co budete potřebovat?

pařížská šlehačka:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce třtinového cukru

korpus:

  • 10 dkg čokolády na vaření
  • 10 dkg másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce kokosu
  • půl lžičky sody

tvarohová náplň:

  • plnotučný tvaroh v kostce
  • kelímek zakysané smetany
  • cukr nebo med dle chuti

 

Jak na to?

  1. Den předem svařte šlehačku s 2 lžícemi kakaa a 2 lžícemi cukru. Přes noc ji nechte v ledničce.
  2. Druhý den se pusťte do přípravy korpusu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Nechte trochu vychladnout a pak přimíchejte 2 vejce, 2 lžíce třtinového cukru a nakonec přidejte kokos a sodu.
  3. Vymažte dortovou formu nebo ji vyložte pečicím papírem a pečte korpusové těsto v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 – 15 minut.
  4. Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Rozšlehejte tvaroh se zakysanou smetanou a podle svých preferencí a chuti oslaďte cukrem nebo medem. Až korpus trochu vychladne, rovnoměrně na něj rozetřete tvarohovou náplň.
  5. Nakonec ušlehejte pařížskou šlehačku, která se přes noc chladila v ledničce, a potřete jí dort.
  6. Je hotovo. Dejte dort do ledničky nebo ho rovnou spořádejte.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.