Tvarohový dort už odmalička zbožňuju, zvláště ten, který mi dělávala babička. Sem tam si ho ráda udělám i doma ke kávě a tentokrát jsem se rozhodla trochu rozmazlit a zkusit nějakou variaci na klasický recept. Pohrála jsem si s barvami a přidala maliny. A výsledek stál za to. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 1 plnotučný tvaroh v kostce
- 1 smetana ke šlehání
- kelímek zakysané smetany
- balení želatiny v prášku
- tekutý med k oslazení
- holandské kakao
- asi dvě hrsti mražených malin
Jak na to:
- Tvaroh rozmixujte se zakysanou smetanou a vmíchejte ušlehanou šlehačku.
- Ve dvou lžících vody nechte podle návodu nabobtnat želatinu. Rozpusťte ji, ale dávejte si pozor, aby nepřešla varem. Nechte ji chvíli zchladnout a pomalu v ní rozmíchejte tři až pět lžic tvarohové směsi, aby nezhrudkovatěla.
- Želatinovou směs smíchejte se zbytkem tvarohové směsi a dle vlastních preferencí oslaďte medem či cukrem.
- Výslednou směs si rozdělte na tři části. Jednu z částí nechte bílou, další smíchejte s lžící kakaa.
- Maliny rozpusťte s trochou vody na mírném plameni a přeceďte. Šťávu přimíchejte ke třetí části tvarohové směsi.
- A teď už jen zbývá navrstvit do misek nejdříve bílý tvaroh, na něj kakaový tvaroh a navrch malinový tvaroh.
- Ozdobte malinami a je hotovo.
Přeji pohodové mlsání u kávy. 😉