Tak tak, zase štrůdl aneb tím nikdy nic nezkazíte. Tentokrát jsem ale tu ohranou tradiční variantu s jablky a oříšky obohatila tvarohem, který téhle mlsce dodá úplně jinou chuť. Pochutnala jsem si a navíc je se štrůdlem minimum práce, takže je to ideální varianta pro ty z vás, kteří nemají tolik času piplat se s něčím náročnějším. Recept najdete v článku. 🙂
Co budete potřebovat:
- 1 balení listového těsta
- 1 kostka plnotučného tvarohu
- 2 velká jablka
- cukr nebo med na oslazení dle chuti
- 2 hrsti vlašských oříšků
- hrst slunečnicových semínek
Jak na to:
- Listové těsto necháme předem rozmrazit. Rozdělíme ho na dva díly a rozválíme do tvaru obdélníku tak, aby bylo co nejtenčí.
- Mezitím okrájejte jablka, nastrouhejte je nahrubo a vymačkejte z nich šťávu (ráda ji piju k snídani, vždycky vezmu zavděk jablečnou šťávou, je to skvělé osvěžení).
- V míse smíchejte tvaroh s medem nebo cukrem podle vašich preferencí.
- Tvaroh i jablka rozdělíme na poloviny a na obě budoucí nohy štrůdlu klademe nejdřív jablka a na ně přidáme tvaroh. Tahle směs by neměla být u okrajů těsta. Nakonec je posypte oříšky a semínky.
- Konce spojte dohromady co nejlépe, aby se vám štrůdl nerozvinul. Můžete je ještě potřít vejcem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů okolo dvaceti minut do zlatova.
Přejeme dobrou chuť. 😉