Štítek: kofein

Mění se při pražení obsah kofeinu v kávě?

Jedním z mýtů, které vesele kolují společností, je, že při pražení přichází kávové zrno postupně o obsah kofeinu. Podle této logiky by tedy světle pražená zrna měla mít více kofeinu a ta tmavá méně. Jenže… je tomu tak doopravdy? Více se dozvíte v článku. 🙂

Káva bez kofeinu: pít či nepít?

Určitě jste si všimli, že se v nabídce kaváren objevuje i káva bez kofeinu. Pojďme se tedy na variantu bezkofeinové kávy podívat pod drobnohledem a říct si, proč ji pít či nepít, jak chutná a jak se kofein z kávy vlastně odstraňuje.

Co se děje v těle poté, co dopijete kávu

Už jste někdy přemýšleli nad tím, co se po dopití každodenního šálku kávy děje ve vašem těle? Jak dlouho na vás kofein působí a jak ovlivňuje váš metabolismus? Pojďme se na celý proces podívat od prvního usrknutí až po dobu několik hodin poté, co jste dopili. 😉