Voní po skořici, jsou křupavé a navíc je skvěle doplňují kousky hořké čokolády. Nevím jak vy, ale já na domácí sušenky nedám dopustit. A tyhle skořicové vám můžu jen doporučit. V článku najdete recept, je opravdu jednoduchý a výsledek stojí za to.
Co budete potřebovat:
- 135 gramů rozměklého másla
- 200 gramů cukru krystal
- sáček vanilkového cukru
- 2 vejce
- 240 gramů hladké mouky
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3-4 lžičky mleté skořice
- 3 řady hořké čokolády
Jak na to:
- Rozměklé máslo vyšlehejte spolu s krystalovým a vanilkovým cukrem a vejci do pěny.
- V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Tuto sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi a vytvořte těsto.
- Čokoládu nasekejte na kousky a přimíchejte do těsta.
- Předehřejte si troubu na 200 stupňů a na plech vyložte pečícím papírem. Těsto nabírejte lžičkou a tvarujte z něj menší kuličky, které klaďte dál od sebe na pečící papír. Nepřehánějte to s jejich velikostí a nedávejte je příliš blízko k sobě nebo budete mít místo sušenek spíše cookies nebo rovnou buchtu. 😉
- Skořicové sušenky pečte asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Pak je nechte vychladnout a můžete se do nich pustit.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉