Skořicové müsli

Není nad vydatnou křupavou snídani. Co takhle si dát skořicové domácí müsli, k tomu jogurt nebo nějaké ovoce a šálek kávy? Ujišťuju vás, že to chutná stejně parádně, jak to zní. Vyzkoušejte si upéct skořicové müsli doma podle kávomilského receptu. 🙂

Co budete potřebovat?

  • ovesné vločky
  • slunečnicová semínka
  • hrst mandlí
  • 2 lžíce skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • hrst vlašských ořechů
  • strouhaný kokos
  • sezamová semínka
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 až 4 lžíce medu
  • dle chuti můžete přidat i různé oříšky, kandované ovoce, rozinky, goji, sušené ovoce, kousky čokolády, oříšky v čokoládě či jogurtu…
  • fantazii se meze nekladou! 🙂

Jak na to?

  1. V rozpisu ingrediencí záměrně neuvádím množství některých surovin, protože to záleží od toho, kolik müsli si chcete udělat a jak velkou pánev máte. Množství müsli závisí především od toho, kolik ovesných vloček použijete, takže se řiďte podle toho. Já osobně připravuju tolik müsli, aby se vešlo do jedné či dvou zavařovacích sklenic, ve kterých potom müsli dlouho vydrží.
  2. Ovesné vločky nasypejte na pánev tak, aby pokryly dno pánve, ale aby nevytvořily příliš velkou vrstvu. Potřebujeme, aby se oprahly rovnovměrně. Na sucho je narychlo opražte a potom přidejte kokosový olej, promíchejte a pokračujte v pražení.
  3. Poté na pánev přisypte slunečnicová a sezamová semínka, oříšky a kokos, zkrátka ty ingredience, které se vám neroztečou. Přidejte skořici a perníkové koření a promíchejte. Nechte oprahnout a občas promíchávejte, ať se vše oprahne rovnoměrně a müsli je krásně křupavé.
  4. Nakonec pánev odstavte a nechte trochu vychladnout. Až je müsli teplé (ale ne horké), přidejte pár lžic medu. Promíchejte a počkejte, až se med vstřebá.
  5. Až müsli vychladne, můžete přidat i zbytek volitelných ingrediencí, které by se jinak roztekly (čokoládu…).
  6. Nakonec müsli přesypejte do sklenice či dózy a dejte na nějaké suché místo. Je hotovo.

Přejeme dobré vstávání! 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.