Nedávno jsem ve své oblíbené kavárně ochutnala nevšední kombinaci ricotty a máku a ihned mi zachutnala. Takže o víkendu jsem mrkla do ledničky, naznala, že by se z jejího obsahu dalo něco vykouzlit a výsledkem je tenhle báječný ricottový dezert s Koka sušenkami, kapkou rumu a makovou čepičkou. V článku najdete recept. 🙂
Co budete potřebovat:
- půl balíčku Koka sušenek
- 1 lžíce rumu
- šlehačka ke šlehání (250 ml)
- kelímek ricotty
- volitelně cukr na oslazení
- 4 lžíce mletého máku
Jak na to:
- Nejprve si ušlehejte šlehačku, do ní vmíchejte ricottu a znovu vyšlehejte. Volitelně můžete přidat cukr podle chuti. Já nesladím, bohatě mi stačí sladké Koka sušenky, ale záleží na vašich preferencích.
- Šlehačkovou směs rozdělte na dvě poloviny, do jedné z nich přimíchejte mák.
- Připravte si čtyři sklenky nebo dvě větší misky (záleží, v čem a pro kolik lidí chcete tenhle dezert servírovat). Na dno dejte Koka sušenky, pokapejte je rumem, na ně šlehačkovou vrstvu, na ni ještě pár Koka sušenek pokapaných rumem a nakonec přidejte šlehačkovou vrstvu s mákem jako čepičku.
- Dejte do ledničky zchladit a je hotovo.
Přejeme příjemné mlsání u kávy. 😉