Perníkový koláč

Přemýšlela jsem, jak využít celé balení Lotusek, které jsem měla doma, a ihned mě napadlo, že bych z nich mohla udělat korpus pro nějaký koláč. Jelikož jsou báječně karamelové, říkala jsem si, že bych se k nim skvěle hodilo perníkové koření. A tak vznikl tenhle perníkový koláč, jednoduchý na přípravu, zato vynikající. Báječně voní. 😉 Recept najdete v článku.

Co budete potřebovat:

  • 250 gramů sušenek Lotus
  • 70 gramů másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 gramů mascarpone
  • 250 gramů plnotučného tvarohu v kostce
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 – 2 lžíce medu
  • skořice na ozdobu

Jak na to:

  1. Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Poté je namačkejte na dno předem vymazané a kokosem vysypané formy na koláč. Pečte asi 10 až 15 minut při 170 stupních.
  2. Až korpus vychladne, připravte si smetanovou náplň. Vyšlehejte šlehačku a poté k ní přimíchejte i mascarpone a tvaroh. Oslaďte medem a přidejte perníkové koření.
  3. Náplň rozetřete na korpus a ozdobte skořicí. Dejte do ledničky ztuhnout.

A je hotovo. Přeji pohodové mlsání u kávy. 🙂

Markéta
Jsem experimentátor, samouk a kreativec. Ráda se učím něco nového a inspiruji druhé. Potěšíte mě šálkem kávy, dobrou knihou, cestovatelskými zážitky a nakažlivým nadšením. ;)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.